Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruis-muikkupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 sipuli
  • 10 siivua pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sulaa voita

Valmistusohje

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Levitä puolet ruistaikinasta pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan reunoja myöten. Asettele puolet pekonista taikinan päälle. Täytä vuoka muikuilla ja paistetuilla sipuli-siivuilla. Asettele loput pekonit viimeiseksi päälle.

Kauli loppu ruistaikina ja aseta kanneksi piiraan päälle. Sulje hyvin reunoista. Voitele sulalla voilla ja tee muutama reikä piiraaseen haarukalla.

Paista uunissa noin 40 minuuttia 190 asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa irti vuoasta tai leikkaa paloiksi suoraan vuoassa.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat