Savuporopasteijat
Julkaistu
Savuporopasteijat sopivat syksyn ja talven juhlahetkiin tai arjen herkutteluun. Reseptin loihti Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Ainekset
- 1 pkt lehtitaikinalevyjä
- 1 pieni sipuli
- 300 g valmista riisipuuroa
- 50 g poron kylmäsavupaistia
- 1 kananmuna
- mustapippuria myllystä
- 1 dl juustoraastetta
- 2-3 rkl punaista pestoa
Valmistusohje
Savuporopasteijat valmistuvat näin:
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen paistamista.
- Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita se riisipuuron joukkoon.
- Hienonna poron kylmäsavupaisti ja sekoita joukkoon. Riko sekaan kananmuna ja mausta mustapippurilla. Sekoita vielä juustoraaste ja punainen pesto.
- Kaulitse kutakin lehtitaikinalevyä hieman leveämmäksi ja jaa seosta levyn keskelle pitkittäin. Käännä tiukahkolle rullalle siten, että sauma jää alaspäin. Voitele kananmunalla.
- Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa