Savuporopasteijat

savuporopasteijat-2-web-21100721-09-0100004-scaled
Hellapoliisi

Savuporopasteijat sopivat syksyn ja talven juhlahetkiin tai arjen herkutteluun. Reseptin loihti Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.

Ainekset

  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä
  • 1 pieni sipuli
  • 300 g valmista riisipuuroa
  • 50 g poron kylmäsavupaistia
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2-3 rkl punaista pestoa

Valmistusohje

Savuporopasteijat valmistuvat näin:

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita se riisipuuron joukkoon.
  3. Hienonna poron kylmäsavupaisti ja sekoita joukkoon. Riko sekaan kananmuna ja mausta mustapippurilla. Sekoita vielä juustoraaste ja punainen pesto.
  4. Kaulitse kutakin lehtitaikinalevyä hieman leveämmäksi ja jaa seosta levyn keskelle pitkittäin. Käännä tiukahkolle rullalle siten, että sauma jää alaspäin. Voitele kananmunalla.
  5. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  6. Tarjoa lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!