Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savuporopasteijat

savuporopasteijat-2-web-21100721-09-0100004-scaled
Hellapoliisi
Julkaistu 16.12.2021 17:17

MTV LIFESTYLE

Savuporopasteijat sopivat syksyn ja talven juhlahetkiin tai arjen herkutteluun. Reseptin loihti Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.

Ainekset

  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä
  • 1 pieni sipuli
  • 300 g valmista riisipuuroa
  • 50 g poron kylmäsavupaistia
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2-3 rkl punaista pestoa

Valmistusohje

Savuporopasteijat valmistuvat näin:

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita se riisipuuron joukkoon.
  3. Hienonna poron kylmäsavupaisti ja sekoita joukkoon. Riko sekaan kananmuna ja mausta mustapippurilla. Sekoita vielä juustoraaste ja punainen pesto.
  4. Kaulitse kutakin lehtitaikinalevyä hieman leveämmäksi ja jaa seosta levyn keskelle pitkittäin. Käännä tiukahkolle rullalle siten, että sauma jää alaspäin. Voitele kananmunalla.
  5. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  6. Tarjoa lämpimänä.

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat