Purjopiiras
Piiras miedolla purjonmaulla sopii mainiosti joulukinkun seuraksi – tai kinkulle, makkaralle ja lihalle milloin tahansa vuoden ympäri.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaa
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 500-600 g purjoa, ohuina viipaleina
- 3 rkl margariinia
- 2 kananmunaa
- 2 dl kahvikermaa
- 100 g juustoraastetta
- 1 maustemitta paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista purjo pehmeäksi margariinissa, anna jäähtyä.
4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
5. Vatkaa kaikki täytteen ainekset, lisää purjo ja kaada piiraskuoreen. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka