Piiras miedolla purjonmaulla sopii mainiosti joulukinkun seuraksi – tai kinkulle, makkaralle ja lihalle milloin tahansa vuoden ympäri.

Ainekset

  • 6 palaa

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 500-600 g purjoa, ohuina viipaleina
  • 3 rkl margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kahvikermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista purjo pehmeäksi margariinissa, anna jäähtyä.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.

5. Vatkaa kaikki täytteen ainekset, lisää purjo ja kaada piiraskuoreen. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka