Vuohenjuustopiirakka
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 100 g kylmää voita
- noin 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 kanamunaa
- 2 dl kevytkermaa
- 1 tl suolaa mustapippuria
- 100 g keitettyjä parsakaalinnuppuja
- 10 kpl puolikuivattuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja)
- noin 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Kuutioi kylmä voi ja kaada se kulhoon. Nypi joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi kunnes taikina on tasainen ja irtoaa vuoan reunoista.
Voitele irtoreunainen kakkuvuoka ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.
Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää mausteet. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle keitetyt ja valutetut parsakaalinnuput ja kaada päälle kerma-kananmunaseos.
Koristele piirakka tomaateilla ja isoilla vuohenjuustopaloilla. Paista piirakkaa 170-asteessa noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka