Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Runebergintortut

Julkaistu 31.01.2014 15:26

Runebergintortut ovat klassikkoleivonnaisia! Runebergin päivää vietetään taas keskiviikkona 5.2. Leivo perheellesi ja kavereille runebergintorttuja ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.

12 kpl

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl täysruokosokeria, fariinisokeria tai kookospalmusokeria
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa tai kermaviiliä
  • ½ tl manteliaromia

Pinnalle

  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit keskenään.

Lisää munat yksitellen vatkaten.

Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito tai kermaviili ja manteliaromi.

Jaa taikina voideltuihin Runebergin torttuvuokiin tai vaikkapa muffinivuokiin ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Jäähdytä.

Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi.

Pursota marmeladin ympärille.

Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut