Runebergintortut
Runebergintortut ovat klassikkoleivonnaisia! Runebergin päivää vietetään taas keskiviikkona 5.2. Leivo perheellesi ja kavereille runebergintorttuja ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.
12 kpl
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl täysruokosokeria, fariinisokeria tai kookospalmusokeria
- 2 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa tai kermaviiliä
- ½ tl manteliaromia
Pinnalle
- 150 g vadelmamarmeladia
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit keskenään.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito tai kermaviili ja manteliaromi.
Jaa taikina voideltuihin Runebergin torttuvuokiin tai vaikkapa muffinivuokiin ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
Jäähdytä.
Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi.
Pursota marmeladin ympärille.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku