Uppomunia ja pekonia

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 7 munaa
  • 100 g pekonia
  • 1 ltk babypinaatinlehtiä (n. 100 g)
  • 350 g ruskistettua voita
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 25 g pekonia koristeluun
  • etikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Riko 4 munaa kulhoon, jossa on 5 dl vettä. Lisää ruokalusikallinen etikkaa. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen ruokalusikallinen etikkaa. Sekoita vesi ja lisää sitten munat ja anna kiehua hiljaa parin minuutin ajan, kunnes munat ovat kypsyneet kevyesti. Nosta munat pois kattilasta ja laita ne kylmään veteen.

Kuutioi pekoni ja paista se pannulla. Lisää ruskistettu voi ja anna maustua tunnin ajan. Valuta siivilässä ja kuumenna 70 asteeseen. Pane 2 munaa ja 1 keltuainen tehosekoittimeen, lisää puolen sitruunan mehu ja ripaus suolaa ja sekoita. Lisää voi ohuena nauhana, niin että seos paksunee.

Leikkaa loppu pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Nosta pannulta paperin päälle.

Kuutioi sipuli ja paista öljyssä. Lisää pinaatti loppuvaiheessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele pinaatti lautasen pohjalle, lisää uppomuna ja peitä muna-voikastikkeella. Koristele rapealla pekonilla ja tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat