Akseli Herlevin Savuporosnäcksit
21.12.2012. Kokeile huippukokin cocktailpaloja! Savuporosnäcksit maistuvat juhlapöydässä.
Resepti neljälle
- 200 g kylmäsavuporoa, mielellään kokonaisena palana
- 1 dl majoneesia
- 1 dl pakastetatteja sulatettuna ja hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- puolikas punasipuli suikaloituna
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 0,5 dl sokeria
- puolikas vaalea patonki
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Valmistus:
1. Paista pannulla öljyssä tatteja, valkosipulia ja timjamia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä. Sekoita majoneesin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita punasipuli etikan ja sokerin kanssa kulhossa ja anna seistä huoneenlämmössä mielellään ainakin puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi patonki ja paista rapeaksi pannulla. Hiero paistetun patongin pintaan hieman raakaa valkosipulia ja laita päälle teelusikallinen majoneesia. Lisää leivälle marinoitua punasipulia ja lopuksi viipale kylmäsavuporoa. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka