Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

Teresa Välimäki Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa
MTV

Teresa Välimäki loihti Huomenta Suomen aamussa pääsiäisen kunniaksi herkullisen keväisen annoksen.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • (vettä ja 2 rkl väkiviinaetikkaa)
  • 1 nippu tuoretta vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • n. 200 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina

Limetti-tillivoisula

  • 100 g sulatettua kuumaa voita
  • 1 limetin raastettu kuori ja puolikkaan mehu
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Valmistusohje

Valmista ensin uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää sinne etikka. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta uppomuna talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.

Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm vaalea puiseva pala pois. Huuhtele ja kuivaa parsat. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista parsoja 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleet. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.