- Öljyä neljä pientä uuninkestävää vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Pilko sipuli pieneksi ja huuhtaise ja kuivaa babypinaatti tai lehtikaali. Raasta juusto tarvittaessa.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa seos neljään uunivuokaan, lisää juustoraaste ja kerma.
- Tee munia varten kolo seoksen keskelle ja riko munat koloihin.
- Kypsennä paistoksia uunissa, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 15–20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa paistokset heti.
Resepti: Marika Köngäs ja Kati Laszka
Kuva: Timo Viljakainen