Punakaalia possukääryleiden kera
Makoisa ja vähän erilainen pataruoka. Kannattaa laittaa erityisesti syksyllä, jolloin punakaali on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- n. 1 kg punakaalia suikaleina
- 10 kuivattua luumua
- 5 mausteneilikkaa
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 tl sokeria
- tilkka viinietikkaa
- suolaa
Liha
- 8 porsaanleikettä
- 8 juustoviipaletta suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kaalisuikaleet, luumut ja mausteet padassa. Tiputtele päälle muutama ruokalusikallinen viinietikkaa. Kuumenna kiehuvaksi, keittele hiljaa.
2. Mausta liha molemmilta puolilta. Laita juustoviipale jokaiselle lihaviipaleelle ja kääri rullalle. Ruskista ne pannulla voissa ja siirrä pataan kaalin päälle. Vispaa pannu vesitilkalla ja siivilöi pataan kaalin joukkoon. Keitä hiljalleen noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku