Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punakaalia possukääryleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makoisa ja vähän erilainen pataruoka. Kannattaa laittaa erityisesti syksyllä, jolloin punakaali on parhaimmillaan.

Neljälle

  • n. 1 kg punakaalia suikaleina
  • 10 kuivattua luumua
  • 5 mausteneilikkaa
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl sokeria
  • tilkka viinietikkaa
  • suolaa

Liha

  • 8 porsaanleikettä
  • 8 juustoviipaletta suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaalisuikaleet, luumut ja mausteet padassa. Tiputtele päälle muutama ruokalusikallinen viinietikkaa. Kuumenna kiehuvaksi, keittele hiljaa.

2. Mausta liha molemmilta puolilta. Laita juustoviipale jokaiselle lihaviipaleelle ja kääri rullalle. Ruskista ne pannulla voissa ja siirrä pataan kaalin päälle. Vispaa pannu vesitilkalla ja siivilöi pataan kaalin joukkoon. Keitä hiljalleen noin 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet