Lammasta tillikastikkeessa

Tätä ruokalajia kutsuttiin ennen tillilihaksi. Silloin siihen lisättiin myös kermaa eikä ruoka tuntunut kevyeltä. Tämä resepti on enemmän aikaamme sopiva, joten vaikka tarkkailisit painoasi voit syödä ruokaa hyvällä omallatunnolla. Arrowjuuren voi hyvin korvata perunajauhoilla.

Kuudelle

  • 1 ½ kg lammasta, esim. lapaa
  • kokonaisia valkopippureita
  • suolaa
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 rkl arrowjuurta

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kahden sentin kokoisiksi paloiksi. Laita palat pataan, kaada päälle vettä niin että lihat peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kovalla lämmöllä 3-4 minuuttia. Kaada vesi pois j huuhdo lihapalat. Näin saat pois vaahdoksi hyytyneen munanvalkuaisen, joka tekee liemestä samean ja vähemmän maistuvan.

2. Laita lihapalat takaisin pataan. Kaada päälle vettä niin että palat juuri ja juuri peittyvät, mittaa kuinka paljon vettä käytät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää 4 valkopippuria ja 1 tl suolaa jokaista vesilitraa kohti. Keitä kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Huuhdo ja puhdista purjo ja porkkana, lisää pataan ja keitä viimeiset 10 minuuttia.

3. Asettele lihat lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Viipaloi porkkana ja purjo ja asettele viipaleet lihojen päälle. Ripottele päälle paljon hienonnettua tilliä. Pidä lämpimänä.

4. Keitä lientä hieman kokoon. Mausta etikalla, sokerilla ja suolalla. Suurusta arrowjuurella. Kaada kastike lihan ja vihannesten päälle. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!