Rusina-papaijakeksit
Eksoottisia makuja Kristan valmistamissa kekseissä. Näitä on ihan pakko syödä yksi jos toinenkin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset 24 kpl
- 50 g kuivattuja papajoita
- 75 g rusinoita
- 50 g valkosuklaata
- 125 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Hienonna papaijapalat ja rusinat. Rouhi valkosuklaa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää taikinaan yhdessä rusinoiden, papaijan ja valkosuklaan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se 24 osaan. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne litteiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin kymmenen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka