Omenamuffinit
Nämä muffinit ovat erittäin mehukkaita ja säilyvät hyvin omenaraasteen ansiosta. Muffinit maustetaan kardemummalla ja kanelilla, jotka ovat tunnettuja omenamausteita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl ruokaöljyä
- 3 dl sokeria
- 2 omenaa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl vastarouhittua kardemummaa
Täyte
- 3 punaista omenaa (ei liian isoja)
- ½ dl sokeria + 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa öljy ja sokeri voimakkaasti.
3. Raasta omenat. Lisää ne sekä kananmunat taikinaan.
4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, soija ja mausteet. Sekoita seos taikinaan.
5. Kaada taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat puolilleen.
6. Koverra ja viipaloi punaiset omenat ohuesti. Kääntele viipaleet kaneli-sokeriseoksessa ja painele pala tai pari jokaiseen muffiniin.
7. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka