Omenamuffinit

Nämä muffinit ovat erittäin mehukkaita ja säilyvät hyvin omenaraasteen ansiosta. Muffinit maustetaan kardemummalla ja kanelilla, jotka ovat tunnettuja omenamausteita.

Neljälle

  • 2 dl ruokaöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 2 omenaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl vastarouhittua kardemummaa

Täyte

  • 3 punaista omenaa (ei liian isoja)
  • ½ dl sokeria + 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa öljy ja sokeri voimakkaasti.

3. Raasta omenat. Lisää ne sekä kananmunat taikinaan.

4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, soija ja mausteet. Sekoita seos taikinaan.

5. Kaada taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat puolilleen.

6. Koverra ja viipaloi punaiset omenat ohuesti. Kääntele viipaleet kaneli-sokeriseoksessa ja painele pala tai pari jokaiseen muffiniin.

7. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!