Lohiruusukeleivät
Nämä helpot ja näyttävä alkupalat voit tarjoilla vieraiden saapuessa.
4 annosta
- 4 paahtoleipäviipaletta
- voita voiteluun
- 4 rkl majoneesia
- 350 g kuorittuja katkarapuja
- 4 viipaletta lohta
Koristeluun
- 4 tillinoksaa
- 4 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Painele leivistä muotilla halkaisijaltaan noin 7 cm:n kiekkoja. Voitele kiekot huoneenlämpöisellä voilla.
2. Reunusta leivät majoneesilla ja katkaravuilla.
3. Pyöräytä savulohiviipaleet ruusukkeiksi ja nosta jokaisen leipäpyörylän keskelle ruusuke. Koristele tillillä, salaatilla ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi