Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savuporoleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savuporonpaisti piparjuuren kanssa on pohjoinen klassikko. Tässä reseptissä yhdistyvät annoksien maku ja ulkonäkö elegantiksi kokonaisuudeksi, joka sopii niin alkupalaksi kuin pieneksi iltaherkuksi.

4 hengelle

  • 200 g savuporonpaistia
  • 1 dl ranskankermaa (crème fraiche)
  • 1-2 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää

Koristelu

  • 4 rkl siianmätiä
  • 4 sitruunanlohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 4 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Pilko poronpaisti hienoksi. Mausta ranskankerma piparjuurella, suolalla sekä pippurilla ja sekoita paistisilppuun.

2. Paina leivistä muotilla pyörylät ja paahda tai paista ne voissa rapeiksi. Jaa poronpaistitahna leiville ja koristele tillillä.

3. Tarjoile salaatinlehdeltä sitruunalohkon ja kirsikkatomaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä