Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkkuvoileipäkakku

Julkaistu 21.05.2013 12:13

Voileipäkakun täytteitä voit muuntaa monella tapaa. Käytä erimakuisia maustettuja tuorejuustoja tai korvaa osa sulatejuustolla. Mausta täytettä tuoreilla yrteillä tai kuivatuilla mausteilla ja silppua joukkoon halutessasi aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustoa, vuohenjuustoa tai erilaisia kasviksia. Kokeilemalla löydät oman suosikkitäytteen. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Ainekset

  • 12 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta
  • 8-10 tummaa vuokaleipäviipaletta
  • 1 ½ dl kasvis- tai lihalientä, jäähtynyttä

Kinkkutäyte

  • 200 g palvikinkkua
  • 200 g yrttituorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 punainen paprika

Meetvurstitäyte

  • 100 g meetvurstia
  • 200 g yrttituorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 maustekurkku

Pinnalle

  • n. 300 g majoneesia
  • 150 g ohuen ohutta pippuripaistia
  • 2 dl juustoraastetta
  • muutama miniluumutomaatti
  • persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa leivistä reunat.

Kiehauta kasvis- tai lihaliemi ja jäähdytä.

Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle.

Laita neljä leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta.

Laita palvikinkku, yrttituorejuusto, persilja, mustapippuria myllystä ja paprika kulhoon ja jauha tahnaksi sauvasekoittimella.

Jauha meetvurstitahna samaan tapaan omassa kulhossaan. Jaa tahnat kerroksittain kostutettujen leipäviipaleiden väliin. Laita joka toiseksi kerrokseksi tummaa leipää ja joka toiseksi vaaleaa leipää.

Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja siisti tarvittaessa kakun reunoja ja päätyjä.

Levitä päälle ja reunoille majoneesia.

Käännä pippuripaisti ruusukkeiksi ja laita kakun päälle.

Painele reunoille juustoraastetta.

Koristele puolitetuilla miniluumutomaateilla ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku