Kinkkuvoileipäkakku
Voileipäkakun täytteitä voit muuntaa monella tapaa. Käytä erimakuisia maustettuja tuorejuustoja tai korvaa osa sulatejuustolla. Mausta täytettä tuoreilla yrteillä tai kuivatuilla mausteilla ja silppua joukkoon halutessasi aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustoa, vuohenjuustoa tai erilaisia kasviksia. Kokeilemalla löydät oman suosikkitäytteen. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
Ainekset
- 12 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta
- 8-10 tummaa vuokaleipäviipaletta
- 1 ½ dl kasvis- tai lihalientä, jäähtynyttä
Kinkkutäyte
- 200 g palvikinkkua
- 200 g yrttituorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
- 1 dl silputtua persiljaa
- mustapippuria myllystä
- 1 punainen paprika
Meetvurstitäyte
- 100 g meetvurstia
- 200 g yrttituorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
- mustapippuria myllystä
- 1 maustekurkku
Pinnalle
- n. 300 g majoneesia
- 150 g ohuen ohutta pippuripaistia
- 2 dl juustoraastetta
- muutama miniluumutomaatti
- persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa leivistä reunat.
Kiehauta kasvis- tai lihaliemi ja jäähdytä.
Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle.
Laita neljä leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta.
Laita palvikinkku, yrttituorejuusto, persilja, mustapippuria myllystä ja paprika kulhoon ja jauha tahnaksi sauvasekoittimella.
Jauha meetvurstitahna samaan tapaan omassa kulhossaan. Jaa tahnat kerroksittain kostutettujen leipäviipaleiden väliin. Laita joka toiseksi kerrokseksi tummaa leipää ja joka toiseksi vaaleaa leipää.
Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja siisti tarvittaessa kakun reunoja ja päätyjä.
Levitä päälle ja reunoille majoneesia.
Käännä pippuripaisti ruusukkeiksi ja laita kakun päälle.
Painele reunoille juustoraastetta.
Koristele puolitetuilla miniluumutomaateilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku