Salaattiveneet
Kauniit salaattiveneet sopivat hyvin esimerkiksi alkupaloiksi tai naposteltaviksi.
20 kpl pikkuvenettä juhliin tai alkupaloiksi
- 1½ dl Myllyn Paras Jasmiiniriisiä
- tai Villiriisiseosta (n. 4 dl kypsänä)
- 350–500 g salaattisikuria (endiiviä) (2–3 kpl)
- 1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja (250 g )
- 1 nippu retiisejä (n. 15 kpl)
- ½ kurkku (n. 150 g)
- 150 g cheddar-juustoa kuutioina
- 1 nippu kevätsipulinvarsia (100 g)
- 1 rku wasabirucolaa tai rucolaa
- 1½ dl cashewpähkinöitä
Kastike
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 rkl limemehua
- 1–2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl roseepippureita
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 tl tummaa sokeria
Koristelu
- tuoretta wasabirucolaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Valmista salaattiseos ja laita sitä kauniisti salaatin lehtien keskelle.
Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää eli salaattisikuri eli endiivi on paras.
Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja sikureja, jolloin veneet eivät ole liian suuria.
Mikäli salaattisikurin lehdet ovat löysiä, laita niitä aina 2 päällekkäin yhteen veneeseen.
Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen riisi, Basmati- tai Jasmiiniriisi. Voit kokeilla myös Villiriisiä.
Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kuutioi tomaatit, retiisit ja kurkku pikku kuutioiksi, leikkaa sipulin varret pieniksi paloiksi, hienonna rucola, puolita pähkinät ja sekoita kaikki salaatin aineet keitetyn riisin kanssa.
Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.
Irrota salaattisikurista lehdet yksitellen ja laita ne tarjoilualustalle veneiksi. Yksi tukeva lehti on riittävä aina yhdeksi veneeksi. Mikäli lehdet eivät tunnu tukevilta, laita 2 lehteä päällekkäin. Annostele salaattia ”venekupit” täyteen. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä, esim. wasabirucolalla.
VINKKI: Voit valmistaa veneet käyttäen riisin tilalla Myllyn Paras Jyväpastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa