1. Mittaa kattilaan tuulihattutaikinan voi sekä vesi ja aseta liedelle. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jätä taikina jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Ensimmäisen ja toisen kananmunan jälkeen vatkaa 2 minuuttia. Kolmannen kananmunan jälkeen vatkaa 4-5 minuuttia. Taikinan ei saisi olla liian löysää. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille 12 pitkulaista tankoa. Pirskota pellille hieman vettä ennen uuniin laittamista. Paista noin 25 minuuttia. Vältä uunin avaamista. Anna jäähtyä ja halkaise.
2. Valmistele esillepanoa varten koristeet. Murskaa turkinpippurimuru huhmareessa.
3. Soseuta 100g vadelmia ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100g vadelmia ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuustoseos kermaan. Tarkista makeus, voit tarvittaessa lisätä hieman tomusokeria. Laita täyte pursotuspussiin ja jätä jääkaappiin odottamaan.
4. Mitaa kattilaan kuorrutteen kerma sekä hopeatoffeet. Lämmitä seosta liedellä ja sekoittele kunnes makeiset ovat sulaneet. Anna seoksen kiehua, jolloin se sakenee. Kun olet saavuttanut sopivan koostumuksen nosta kattila liedeltä ja ryhdy kuorruttamaan tuulihattujen kansia. Kasta kansi kuorrutteeseen. Ripottele päälle kultaista tomuväriä sekä turkinpippurirouhetta. Asettele kannelle haluamallasi tavalla pakastekuivattuja vadelman palasia.
6. Valuta kuorruttamisesta ylijäänyt kuorrute tuulihattupohjiin. Lisää jokaiseen tuulihattupohjaan myös tuoreita vadelmia. Ota kylmästä täyte ja pursota pohjiin. Ripottele täytteen päälle reippaalla kädellä turkinpippurirouhetta.
7. Nosta kannet pohjien päälle ja asettele tarjolle.