Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

Eps.3.Salmiakkiasta.KRISTA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Krista valmisti salmiakki-haasteessa tuulihattuja työnimellä "salmiakkia sulle".

Ainekset

  • Tarvikkeet: pursotuspusseja, kattiloita, sähkövatkain, puuhaarukka, mitat, vaaka, leivinpaperia, tylla, sähkövatkain, kulhoja, leveäpäinen sivellin, pehmeä sivellin, huhmare

TUULIHATTUTAIKINA

  • 75g voita
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl jauhoja
  • 3 kananmunaa

TÄYTE

  • 2dl vispikermaa
  • 100g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 100g tuoreita vademia
  • 24kpl tuoreita vadelmia
  • 5 rkl turkinpippurimurua

KUORRUTE

  • 80g hopea toffeeta
  • 1 dl kuohukermaa

KORISTEET

  • 5 rkl turkipippurimurua
  • 1 tl kultaista tomuväriä
  • 3 rkl pakkaskuivattua vadelmaa esim. Dr. Oetker

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan tuulihattutaikinan voi sekä vesi ja aseta liedelle. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jätä taikina jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Ensimmäisen ja toisen kananmunan jälkeen vatkaa 2 minuuttia. Kolmannen kananmunan jälkeen vatkaa 4-5 minuuttia. Taikinan ei saisi olla liian löysää. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille 12 pitkulaista tankoa. Pirskota pellille hieman vettä ennen uuniin laittamista. Paista noin 25 minuuttia. Vältä uunin avaamista.  Anna jäähtyä ja halkaise.

 

2. Valmistele esillepanoa varten koristeet. Murskaa turkinpippurimuru huhmareessa.

 

3. Soseuta 100g vadelmia ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100g vadelmia ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuustoseos kermaan. Tarkista makeus, voit tarvittaessa lisätä hieman tomusokeria. Laita täyte pursotuspussiin ja jätä jääkaappiin odottamaan.

 

4. Mitaa kattilaan kuorrutteen kerma sekä hopeatoffeet. Lämmitä seosta liedellä ja sekoittele kunnes makeiset ovat sulaneet. Anna seoksen kiehua, jolloin se sakenee. Kun olet saavuttanut sopivan koostumuksen nosta kattila liedeltä ja ryhdy kuorruttamaan tuulihattujen kansia. Kasta kansi kuorrutteeseen. Ripottele päälle kultaista tomuväriä sekä turkinpippurirouhetta. Asettele kannelle haluamallasi tavalla pakastekuivattuja vadelman palasia.

 

6. Valuta kuorruttamisesta ylijäänyt kuorrute tuulihattupohjiin. Lisää jokaiseen tuulihattupohjaan myös tuoreita vadelmia. Ota kylmästä täyte ja pursota pohjiin. Ripottele täytteen päälle reippaalla kädellä turkinpippurirouhetta.

 

7. Nosta kannet pohjien päälle ja asettele tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.