Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Krista valmisti salmiakki-haasteessa tuulihattuja työnimellä "salmiakkia sulle".
Ainekset
- Tarvikkeet: pursotuspusseja, kattiloita, sähkövatkain, puuhaarukka, mitat, vaaka, leivinpaperia, tylla, sähkövatkain, kulhoja, leveäpäinen sivellin, pehmeä sivellin, huhmare
TUULIHATTUTAIKINA
- 75g voita
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl jauhoja
- 3 kananmunaa
TÄYTE
- 2dl vispikermaa
- 100g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 100g tuoreita vademia
- 24kpl tuoreita vadelmia
- 5 rkl turkinpippurimurua
KUORRUTE
- 80g hopea toffeeta
- 1 dl kuohukermaa
KORISTEET
- 5 rkl turkipippurimurua
- 1 tl kultaista tomuväriä
- 3 rkl pakkaskuivattua vadelmaa esim. Dr. Oetker
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan tuulihattutaikinan voi sekä vesi ja aseta liedelle. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jätä taikina jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Ensimmäisen ja toisen kananmunan jälkeen vatkaa 2 minuuttia. Kolmannen kananmunan jälkeen vatkaa 4-5 minuuttia. Taikinan ei saisi olla liian löysää. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota pellille 12 pitkulaista tankoa. Pirskota pellille hieman vettä ennen uuniin laittamista. Paista noin 25 minuuttia. Vältä uunin avaamista. Anna jäähtyä ja halkaise.
2. Valmistele esillepanoa varten koristeet. Murskaa turkinpippurimuru huhmareessa.
3. Soseuta 100g vadelmia ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100g vadelmia ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuustoseos kermaan. Tarkista makeus, voit tarvittaessa lisätä hieman tomusokeria. Laita täyte pursotuspussiin ja jätä jääkaappiin odottamaan.
4. Mitaa kattilaan kuorrutteen kerma sekä hopeatoffeet. Lämmitä seosta liedellä ja sekoittele kunnes makeiset ovat sulaneet. Anna seoksen kiehua, jolloin se sakenee. Kun olet saavuttanut sopivan koostumuksen nosta kattila liedeltä ja ryhdy kuorruttamaan tuulihattujen kansia. Kasta kansi kuorrutteeseen. Ripottele päälle kultaista tomuväriä sekä turkinpippurirouhetta. Asettele kannelle haluamallasi tavalla pakastekuivattuja vadelman palasia.
6. Valuta kuorruttamisesta ylijäänyt kuorrute tuulihattupohjiin. Lisää jokaiseen tuulihattupohjaan myös tuoreita vadelmia. Ota kylmästä täyte ja pursota pohjiin. Ripottele täytteen päälle reippaalla kädellä turkinpippurirouhetta.
7. Nosta kannet pohjien päälle ja asettele tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"