Koko Suomi leipoo: Irish coffee -leivos

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_KATJA_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tarvikkeet

  • 400 g sulatettua tummaa suklaata
  • 10 kpl pahvisia kertakäyttömukeja

Suklaiset kahvikupit

  • 150 g sokerimassa (valkoinen)
  • ruskea elintarvikeväri tai kaakaojauhe

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhe

Viskimousse

  • 2,5 dl vispikerma
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl kuuma kahvia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl viskiä (Jameson)
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 100 g maustamaton tuorejuusto

Kostutus

  • 0,5 dl viskiä

Kuorrutus

  • 2 dl vispikerma
  • 2 rkl sirosokeria
  • 3 rkl fariinisokeria (päälle)

Valmistusohje

SUKLAISET KAHVIKUPIT: Leikkaa mukit kokonaismitaltaan 4,5 cm. Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa. Laita temperoitu suklaa kuppeihin. Laita kupit pakkaseen. Tee myös leivinpaperin päälle 10 kpl 3.5 cm kokoisia viuhkoja. Laita kylmään. Muotoile 2 cm kolmio ja kasta suklaaseen. Laita kylmään.

POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 min. 

VISKIMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Laita kuumaan kahviin liivatelehdet, viski ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon ohuena nauhana.

KUORRUTUS: Laita vaahto pursotuspussiin.

KOKOAMINEN: Ota pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 10 kiekkoa. Kostuta kiekot viskillä. Irrota mukit suklaasta varovasti. Kiinnitä suklaakahva mukiin sulalla suklaalla. Laita ensin pohjakiekko, tämän päälle mousse ja pursota kermavaahto sekä hyppysellinen fariinisokeria ja suklaakoriste.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.