Vasikanpaistia tonnikalalla
Tämä Vasikanpaisti-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 27.11.2008.
Ainekset
- 500 g vasikanpaistia
- 2-3 laakerinlehteä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 2 l vaaleaa lihalientä
- suolaa
Kastike
- 100 g tonnikalaa öljyssä, valutettuna
- 100 g majoneesia
- 1 rkl kapriksia
- Suolaa, valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl dijonsinappia
- 1 tl anjovistahnaa tai 1 file
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
1. Keitä vasikanpaistipala laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla maustetussa lihaliemessä noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
2. Anna jäähtyä folioon ja keittiöliinaan kiedottuna.
3. Leikkaa paistista ohuita siivuja veitsellä tai leikkelekoneella.
4. Sekoita hyvin valutettu tonnikala majoneesiin, lisää kaprikset,dinappi,anjovistahna, vesi sitruunanmehu, ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista.
5. Laita lautaselle tai vadille ohuita vasikan viipaleita ja päälle tonnikalakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa