Krista Niiniharju teki tätä keittoa yhdessä Jesse Kamraksen kanssa 4.3.2014. Valmistusaika: 30 min, energiapitoisuus: 256kcal/annos. Hyvää ja kevyttä!

Annoksia 4 kpl

  • Juuriselleri 600 g
  • Vesi 10 dl
  • Ruokasuola 1.5 tl
  • Korianteri, kuivattu 2 tl
  • Kumina 2 tl
  • Inkivääri, tuore, silputtu 2 tl
  • Rypsiöljy 0.25 dl
  • Punainen Linssi 0.5 dl
  • Soija Kevyt Ruoka 0.5 purkki (250 g)

PÄÄLLE

  • Persilja, tuore 2 dl
  • Rypsiöljy 0.5 dl
  • Ruokasuola 0.25 tl
  • Granaattiomenan siemenet 4 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Kuori ja kuutioi juuriselleri, keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.

Kuullota mausteita (kumina morttelissa murskattuna) öljyssä noin minuutin ajan.

Raasta ja lisää inkivääri joukkoon. Lisää myös linssit ja reilu desi juurisellerin keitinlientä. Keitä kannen alla, kunnes linssit ovat kypsiä.

Soseuta linssiseos ja sellerit keskenään.

Lisää soijakerma. Lisää myös jäljellä oleva keitinliemi erissä, kunnes saat mieluisen paksuista keittoa.

Soseuta kaikki persiljaiöljyn ainekset keskenään. Lusikoi keittoannosten päälle.

Annostele pinnalle myös granaattiomenan siemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.