Kikhernesalaattia munasilpun kera

Tässä on hieman erilainen kikhernesalaatti munasilpun kera. Se ei ole pelkästään erittäin maukas – vaan siinä on myös paljon rautaa ja proteiinia. Tämä on hyvää tarjoiltavaa kasvissyöjille.

Neljälle

  • 6 dl keitettyjä kikherneitä (2 prk)
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 250 g kokonaista mangoldia
  • 1 vihreä paprika
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli

Kastike

  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl yrttisuolaa

Valmistusohje

1. Keitä munat: Laita ne kylmään veteen, ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 8 minuutin jälkeen ne ovat kovaksi keitettyjä. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna hieman koristeeksi, muusaa loput karkeasti haarukalla.

2. Keitä liotetut kikherneet tai huuhdo purkkikikherneet kunnolla. Huuhdo mangoldinlehdet. Suikaloi ne ja anna pehmetä tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kikherneiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit hienoiksi paloiksi. Suikaloi sipuli. Sekoita kaikki kikherneiden ja mangoldin kanssa kulhossa, muista munasilppu.

3. Kastike: Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja yrttisuola. Kaada salaatin päälle. Koristele kananmunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.