Poro-Bento – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 200g Poron ulkopaisti
  • 1 nippu ruohosipuli
  • 125g Hellmans (Majoneesi)
  • 2tlk misotahnaa
  • 10kpl kuivattu tatti
  • Rypsiöljy
  • 2kpl Puikulaperunoita
  • Suola
  • Pippuri
  • 5 salottisipulia
  • 10kpl kanttarelli
  • 5kpl herkkutatti
  • 3kpl Kevätpunasipuli
  • 1-2-3 lientä

Valmistusohje

Tartar: Leikka poron ulkopaisti pieniksi kuutioiksi, ja mausta suolalla, pippurilla, rypsiöljyllä ja ruohosipulilla. Laita kylmään.

Aja tehosekoittimessa kuivatut tatit hienoksi jauheeksi. Lisää majoneesin joukkoon kuivattua sientä ja misotahnaa.

Leikkaa perunasta mandoliinilla ohuita viipaleita, laita kylmään veteen hetkeksi.

Kuivaa perunat ja laita rasvakeittimeen 170C, kunnes kullanruskeita.

Pikkelöi kanttarellejä ja shalottisipuleita 1-2-3 liemessä (1osa etikka, 2 osaa sokeri, 3osaa vesi). Anna maustua ainakin 30min.

Paahda grillissä salottisipuleita ja kanttarelleja. Nosta sivuun.

Lisää pikkelöityjä sieniä ja sipuleita ja grillatut sipulit. Lisää myös muutama siivu raakoja tattiviipaleita. Mausta ruohosipulilla, öljyllä ja suolalla ja pippurilla. Kokoa.

Kokoa annos bento-boksiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.