Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet legendaarisesta ruoasta taivaallisen hyvää

KERTAKÄYTTÖ Kesäkeitto Satu Koivisto
Satu Koivisto

Kesäkeitto kuuluu kesään! Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston ohjeella valmistat elämäsi parhaan kesäkeiton. Tämän Kesäkeitto-reseptin salainen ainesosa on sinihomejuusto.

Ainekset

  • 500 g varhaisperunoita
  • 5 naattiporkkanaa
  • 3 kesäsipulia
  • 1 l herneenpalkoja
  • nippu retiisejä
  • 1 pieni kukkakaali lehtineen
  • 2 rkl voita
  • 1 1/2 l vettä (tai hyvää kasvislientä)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 125 g sinihomejuustoa (Peltolan Blue)
  • pieni kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kesäkeitto valmistuu näin:

  1. Pese perunat ja porkkanat, kumpiakaan ei tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat ronskeiksi lanteiksi ja leikkaa perunat puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen.
  2. Siivuta sipulit ja laita vihreät osat erilleen, ne tulevat keittoon viimeisenä. Riivi herneet paloistaan. Puolita retiisit. Leikkaa kukkakaalin nuput irti ja siivuta lehdet ja keskiosa. 
  3. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita muutama minuutti kattilassa. Lisää vesi tai kasvisliemi ja kuumenna. Lisää sitten perunat. Keitä viitisen minuuttia.
  4. Lisää kattilaan kukkakaalit lehtineen ja retiisit. Keitä, kunnes vihannekset ovat napakan kypsiä, runsaat viitisen minuuttia. Lisää lopuksi kerma, murennettu sinihomejuusto, sipulin varret, herneet, suola ja pippuri ja nosta kattila liedeltä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
  5. Jaa keitto lautasille ja lisää päälle lehtipersilja. Syö heti.

Resepti ja kuva: Satu Koivisto, satukoivisto.fi

Lue lisää kesäkeitosta: 

Parhaat ruokaohjelmat