Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttipaistetut perunalohkot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile yrttipaistettuja lohkoperunoita lihan tai kanan kera. Perunat voidaan myös tarjota naposteltavana – ne maistuvat hyviltä, kun niitä dipataan mausteiseen tomaattikastikkeeseen, aioliin tai majoneesiin.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • neutraalia öljyä
  • yrttimausteita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Laita jääkylmään veteen 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle. Kaada perunoista vesi pois, laita perunat vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Ripottele päälle yrttimausteet, kun n. 5 minuuttia paistoajasta on jäljellä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat