Yrttipaistetut perunalohkot
Tarjoile yrttipaistettuja lohkoperunoita lihan tai kanan kera. Perunat voidaan myös tarjota naposteltavana – ne maistuvat hyviltä, kun niitä dipataan mausteiseen tomaattikastikkeeseen, aioliin tai majoneesiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- neutraalia öljyä
- yrttimausteita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko perunat. Laita jääkylmään veteen 10 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle. Kaada perunoista vesi pois, laita perunat vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Ripottele päälle yrttimausteet, kun n. 5 minuuttia paistoajasta on jäljellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka