Sataykastike

Oletko koskaan kokeillut valmistaa aitoa sataykastiketta? Tarvitset muutamia erikoisaineksia, mutta löydät niitä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista. Kastike on mainio lisuke kana- ja possuvartaille.

Neljälle

  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 pala sitruunaruohoa
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua katkaraputahnaa
  • 225 g paahdettuja maapähkinöitä
  • 2+2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 ½ tl laosjauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita tamarinditahna ja kiehuva vesi kulhossa, sekoita ja anna seistä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Sekoita sitruunaruoho, sipuli, valkosipuli, katkaraputahna, maapähkinät ja öljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa öljyssä 2 minuuttia.

3. Lisää tamarindineste, cayennepippuri, laosjauhe, sokeri ja suola. Sekoita hyvin, lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan samalla sekoittaen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.