Sataykastike
Oletko koskaan kokeillut valmistaa aitoa sataykastiketta? Tarvitset muutamia erikoisaineksia, mutta löydät niitä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista. Kastike on mainio lisuke kana- ja possuvartaille.
Neljälle
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 2 ½ dl kiehuvaa vettä
- 1 pala sitruunaruohoa
- 1 iso keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl kuivattua katkaraputahnaa
- 225 g paahdettuja maapähkinöitä
- 2+2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl cayennepippuria
- 1 ½ tl laosjauhetta
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita tamarinditahna ja kiehuva vesi kulhossa, sekoita ja anna seistä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Sekoita sitruunaruoho, sipuli, valkosipuli, katkaraputahna, maapähkinät ja öljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa öljyssä 2 minuuttia.
3. Lisää tamarindineste, cayennepippuri, laosjauhe, sokeri ja suola. Sekoita hyvin, lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan samalla sekoittaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku