Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuliset tartarpihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Berbere on erittäin voimakas maustekastike, josta on Etiopiassa koko joukko erilaisia variaatioita. Sitä käytetään usein etiopialaisissa liharuoissa. Tässä maustekastike antaa tulista makua tartar-pihville.

4 annosta

  • 500 g vastajauhettua naudan jauhelihaa
  • 2 tl berbere-mausteseosta (ohje alla)

Berbere

  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl murskattua mustapippuria
  • ½ tl raastettua muskottia
  • ½ tl murskattua kardemummaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl hienonnettuja valkosipulinkynsiä
  • 2 dl vettä
  • ½ paprika
  • 2 chilipalkoa
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Berbere: Sekoita inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuri, muskotti, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipuli tehosekoittimessa. Kaada joukkoon 2 rkl vettä ja sekoita maustetahnaksi. Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa ja lisää paprika ja chilipalot. Paahda minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jauha paahdettu paprika ja chili tehosekoittimessa soseeksi. Lisää maustetahna ja loppu vesi. Jauha kaikki tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä ja kaada pieneen purkkiin. Kaada pinnalle öljyä. Kastike säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

2. Sekoita berbere jauhelihaan ja muotoile 4 kaunista pihviä. Tarjoile vihannesten ja leivän kanssa. Jos et halua syödä lihaa raakana, voit grillata pihvejä muutaman minuutin.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar