Savariini glögillä

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 munaa
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl korppujauhoja

Kostutukseen

  • 2 dl vettä tai vaaleaa glögiä
  • 1 dl sokeria
  • 4 neilikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • tujaus rommia halutessasi

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita yleiskoneessa tai vatkaimen taikinaterillä joukkoon munat, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi nokareina. Taikina on melko löysää rakenteeltaan. Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin tunti. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35–40 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota savariini vuoasta ja pese vuoka. Kuivaa se ja laita savariini takaisin vuokaan.

Laita kaikki kostutuksen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua viisi minuuttia hiljaisella lämmöllä. Siivilöi ja anna hieman jäähtyä. Kaada päälle kostutuslientä varovaisesti, jotta se imeytyy tasaisesti ympäri kakkua. Kumoa savariini tarjoiluvadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.