Sitruksiset savariinit
Savariinien nimi tulee ranskalaiselta virkamieheltä ja gastronomiselta kirjailijalta Brillat-Savarinilta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kymmenelle
Esitaikina
- 1 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Taikina
- 2 rkl voisulaa
- 2 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 munankeltuainen
Sokeriliemi
- ½ sitruuna
- ½ appelsiini
- 1 vaniljatanko
- 2 ½ dl vettä
- 1 ¾ dl kidesokeria
- seljankukkamehua
Koristeluun
- kermavaahtoa
- marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa, kunnes se on liuennut, lisää sitten loppu maito sekä vehnäjauhot. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voitele ja jauhota 10 vuokaa. Sekoita esitaikinaan nopeasti voisula, sokeri, suola ja jauhot, työstä lopuksi mukaan munat ja keltuainen.
2. Täytä vuoat 1/3 korkeudelta taikinalla ja anna kohota, kunnes taikina täyttää vuoat. Paista n. 15 minuuttia, savariinien on oltava kuivia ja kullanruskeita. Anna jäähtyä.
3. Pese ja viipaloi sitruuna ja appelsiini, halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä vesi, sokeri, vaniljatanko sekä sitruuna- ja appelsiiniviipaleet. Mausta seljankukkamehulla. Laita savariinit liemeen ja anna niiden imeä nestettä itseensä, nosta reikäkauhalla ja valuta. Siivilöi liemi ja säästä tarjoiluun. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä