Suolaiset tuulihatut
Ainekset
- 2 dl vettä tai maitoa
- 100 g voita
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 4 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl raastettua piparjuurta
- hienonnettua tilliä
- lohenmätiä
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä ja lisää sitten munat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Levitä leivinpaperi pellille ja pursota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kypsymisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa piparjuuri ja tilli. Siirrä vaahto pursottimeen ja laita jääkaappiin. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki. Täytä tuulihatun alaosa vaahdolla, annostele hieman lohenmätiä vaahdon päälle ja aseta tuulihatun yläosa paikoilleen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"