Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suutarinlaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suutarinlaatikko muodostuu ulkofileepihvistä (kengänpohja), joka on perunamuusipedillä ja sen päälle on siroteltu ruohosipulisilppua ja paistettuja pekonitikkuja (nupeja). Mieluiten suutarinlaatikko tarjoillaan pienistä annosvuoista.

Neljälle

  • 4 naudan ulkofileepihviä à 150 g
  • 8 viipaletta pekonia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 800 g perunoita
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Lisäksi

  • 4 uuninkestävää vuokaa

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo ne rikki, lisää ensin voi ja sitten lämmin maito hiljalleen sopivan paksuiseksi soseeksi. Vatkaa koko ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Suikaloi pekoni ja ruskista suikaleet, valuta talouspaperin päällä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne vähän ruskistuneessa voissa kuumalla pannulla 2 minuuttia puoleltaan, jos haluat pihvit verisinä, 3 minuuttia, jos läpikypsinä.

3. Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpimänä. Jaa perunasose neljään vuokaan, nosta päälle pihvit ja pekonisilppu ja koristele ruohosipulisilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi