Suutarinlaatikko
Suutarinlaatikko muodostuu ulkofileepihvistä (kengänpohja), joka on perunamuusipedillä ja sen päälle on siroteltu ruohosipulisilppua ja paistettuja pekonitikkuja (nupeja). Mieluiten suutarinlaatikko tarjoillaan pienistä annosvuoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 naudan ulkofileepihviä à 150 g
- 8 viipaletta pekonia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 rkl voita
- 800 g perunoita
- 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Lisäksi
- 4 uuninkestävää vuokaa
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo ne rikki, lisää ensin voi ja sitten lämmin maito hiljalleen sopivan paksuiseksi soseeksi. Vatkaa koko ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Suikaloi pekoni ja ruskista suikaleet, valuta talouspaperin päällä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne vähän ruskistuneessa voissa kuumalla pannulla 2 minuuttia puoleltaan, jos haluat pihvit verisinä, 3 minuuttia, jos läpikypsinä.
3. Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpimänä. Jaa perunasose neljään vuokaan, nosta päälle pihvit ja pekonisilppu ja koristele ruohosipulisilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti