Matjessilliä ja kuumaa voita
Matjessilli ei välttämättä kaipaa kaverikseen ainaista kermaviilikastiketta. Kokeile vaihteeksi kuumaa, ruskistettua voita kylmän sillifileen päälle: yllätyt iloisesti. Alkuruoaksi riittää yksi filee henkeä kohti, pääruoaksi tarvitaan kaksi fileetä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 4 hienoa matjessillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 nippu tilliä ja ruohosipulia
- 4 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli ja tillinlatvat, varret jätät perunoiden keitinveteen. Valuta fileet hyvin ja aseta ne lautasille.
2. Ruskista voi kullanruskeaksi paistinpannussa keskilämmöllä, älä polta! Kaada kuuma voi fileille, koristele punasipulilla, ruohosipulilla ja tillillä. Tarjoile heti vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi