Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteinen talonpojan munakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Talonpojan munakkaan kuuluu olla yksinkertainen ja ronski. Sen pitää sisältää läskiä, perunaa ja sipulia. Tässä on perusresepti tiennäyttäjäksi. Voit hyvin lisätä savulihaa ja sekä makkara että tomaatit sopivat tähän omelettiin hyvin, puhumattakaan ruohosipulisilpusta.

Neljälle

  • 10 munaa
  • 3 rkl voita
  • 1 nippu tuoreita uusia sipuleita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g suolattua siansivua
  • 4 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa sipulit isohkoiksi paloiksi. Keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä viitisen minuuttia ja valuta sen jälkeen siivilässä.

2. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Leikkaa siansivusta pois kamara ja paloittele viipaleet isohkosti. Kuullota ruskistamatta läskinpaloja yhdessä sipulien ja perunoiden kanssa paistinpannussa keskilämmöllä. Silppua persilja ja ruohosipuli.

3. Vatkaa munat yhdessä suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos pannuun paistettujen ainesten päälle. Anna munakkaan hyytyä hitaasti pannulla valmiiksi. Sirottele persilja- ja ruohosipulisilppu omeletille ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas