Perinteinen talonpojan munakas
Talonpojan munakkaan kuuluu olla yksinkertainen ja ronski. Sen pitää sisältää läskiä, perunaa ja sipulia. Tässä on perusresepti tiennäyttäjäksi. Voit hyvin lisätä savulihaa ja sekä makkara että tomaatit sopivat tähän omelettiin hyvin, puhumattakaan ruohosipulisilpusta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 10 munaa
- 3 rkl voita
- 1 nippu tuoreita uusia sipuleita
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g suolattua siansivua
- 4 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa sipulit isohkoiksi paloiksi. Keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä viitisen minuuttia ja valuta sen jälkeen siivilässä.
2. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Leikkaa siansivusta pois kamara ja paloittele viipaleet isohkosti. Kuullota ruskistamatta läskinpaloja yhdessä sipulien ja perunoiden kanssa paistinpannussa keskilämmöllä. Silppua persilja ja ruohosipuli.
3. Vatkaa munat yhdessä suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos pannuun paistettujen ainesten päälle. Anna munakkaan hyytyä hitaasti pannulla valmiiksi. Sirottele persilja- ja ruohosipulisilppu omeletille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku