Sitruunakastike

Sitruunakastike kultaa yksinkertaisimmankin turskapäivällisen. Kastike tarjoillaan kuumana kaikkien kalaruokien kanssa. Sekä riisi että keitetyt perunat sopivat mainiosti kastikkeen kera. Halutessasi voit muunnella kastiketta hienonnetuin, kovaksikeitetyin kananmunin, tai tillin, tai raastetun sitruunankuoren avulla.

Neljälle

  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi viinin kera, keitä kunnes noin puolet on jäljellä.

2. Lisää kerma ja keitä kastikepaksuiseksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla suoraan myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!