Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruunakastike kultaa yksinkertaisimmankin turskapäivällisen. Kastike tarjoillaan kuumana kaikkien kalaruokien kanssa. Sekä riisi että keitetyt perunat sopivat mainiosti kastikkeen kera. Halutessasi voit muunnella kastiketta hienonnetuin, kovaksikeitetyin kananmunin, tai tillin, tai raastetun sitruunankuoren avulla.

Neljälle

  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi viinin kera, keitä kunnes noin puolet on jäljellä.

2. Lisää kerma ja keitä kastikepaksuiseksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla suoraan myllystä.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike kalalle