Savulohikastike
Tarjoa lämmin savulohikastike pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainesosat
- 4 annosta
- 300 g savulohta
- pala purjosipulia
- ½ dl silputtua tilliä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ kalaliemikuutio
- 3 rkl Limmi-sitruunamehua
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Viipaloi purjosipuli ja paista kevyesti öljytyssä kasarissa. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan. Lisää kerma-vehnäjauhoseos ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike tillillä, sitruunamehulla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku