Savulohikastike

Tarjoa lämmin savulohikastike pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainesosat

  • 4 annosta
  • 300 g savulohta
  • pala purjosipulia
  • ½ dl silputtua tilliä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 3 rkl Limmi-sitruunamehua
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Viipaloi purjosipuli ja paista kevyesti öljytyssä kasarissa. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan. Lisää kerma-vehnäjauhoseos ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike tillillä, sitruunamehulla ja mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!