Kylmäsavulohi-katkarapupasta
Kylmäsavulohi-katkarapupasta on suomalaisten pastaruokien ehdoton kuningas! Voit valmistaa pastan itse pastakoneella Sami Garamin tapaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g katkarapuja
- 2 tomaattia
- 3 rkl rapuliemitiivistettä
- tilkka öljyä
- kypsää kotitekoista pastaa
- 40 g sinihomejuustoa
Kotitekoinen pasta
- 2-3 kananmunaa
- 5 dl durumvehnäjauhoja
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Kastike: Sulata katkaravut ja suikaloi kylmäsavulohi. Kuutioi tomaatit ja kuullota niitä öljyssä. Mausta rapuliemitiivisteellä ja sekoita kypsä, kuuma pasta joukkoon. Raasta pastan päälle lopuksi sinihomejuustoa.
Itse tehty pasta: Vaivaa ainekset kiinteäksi taikinaksi ja pakkaa se kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vartista puoleen tuntiin ja kauli se ohueksi pastakoneen avulla. Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Keittoaika on pastan paksuudesta riippuen puolesta minuutista pariin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku