Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paistettua nieriää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mieluiten kalansaaliinsa grillaisi avotulella vuoristopuron äärellä, mutta ellei se onnistu, nieriän voi hyvin paistaa myös uunissa. Tarjoile vapaavalintaisten lisukkeiden kera päivälliseksi, tai salaatin kera lounaaksi.

Neljälle

  • 1 kg kokonaisia, perattuja nieriöitä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa, pippuria

Tarjoiluun

  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa kalat.

2. Leikkaa nahkaan viiltoja ja laita kalat uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi päältä ja sisältä, täytä kalat tillinoksilla.

3. Paista kalat lähes kypsiksi uunissa, n. 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla, niin kalat jälkipaistuvat kypsiksi muutamassa minuutissa. Vedä pois nahka ja tarjoile kalat sitruunan ja mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala