Tomaattiturskaa foliossa
Kalapaketit voit valmistaa myös muusta kalasta, esimerkiksi lohen annospaloista. Voit myös laittaa pinaatin pakettiin vaihtelun vuoksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yhdelle
- n. 200 g turskafileetä
- 2 tomaattia
- suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- hieman murustettua rakuunaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ½ pkt pakastettua lehtipinaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala alumiinifolioarkille. Suolaa, purista päälle sitruunamehua ja peitä viipaloidulla tomaatilla. Ripottele päälle tilliä ja rakuunaa, kääri folio paketiksi.
2. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes kala tuntuu kypsältä.
3. Sulata pinaatti, ryöppää se nopeasti kiehuvassa, suolatussa vedessä. Valuta. Tarjoile pinaatti ja toinen tomaatti kalapaketin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku