Savustettua turskaa muhennettujen vihannesten kera
Mieto vihannesmuhennos sopii maultaan hienosti hieman ärjymmän turskan seuraan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g savustettua turskaa
- 2 porkkanaa
- 1 kukkakaali
- 250 g pieniä herneitä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita turska uuniin lämpiämään. Viipaloi porkkana, jaa kukkakaali kimpuiksi. Keitä porkkana ja kukkakaali lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois.
2. Freesaa voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää vihannekset, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile savustettu turska vihannesten kera, raasta päälle piparjuurta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka