Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savustettua turskaa muhennettujen vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mieto vihannesmuhennos sopii maultaan hienosti hieman ärjymmän turskan seuraan.

Neljälle

  • 600 g savustettua turskaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 250 g pieniä herneitä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita turska uuniin lämpiämään. Viipaloi porkkana, jaa kukkakaali kimpuiksi. Keitä porkkana ja kukkakaali lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois.

2. Freesaa voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää vihannekset, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile savustettu turska vihannesten kera, raasta päälle piparjuurta.

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala