Tillissä paistettua meribassia
Meribassinkyljyksiä voit löytää hyvin varustetusta kalakaupasta. Ne sopivat mainiosti grillattavaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 meribassinkyljystä
- 1 tl rapsiöljyä
- suolaa
- 1 tl rouhittua roseepippuria
- 2 rkl karkeasti hienonnettua tilliä
Vihannekset
- 1 lohko keräkaalia
- 1 punasipuli
- 1 rkl suolaa
- 1 vihreä omena
- ½ tl jauhettua kuminaa
- ½ tl murskattuja katajanmarjoja
- 1 dl luonnonjogurttia
Valmistusohje
1. Vihannekset: Suikaloi kaali, leikkaa punasipuli renkaiksi. Laita ne vadille ja ripottele päälle suola. Laita päälle toinen lautanen, niin että vihannekset ovat painon alla. Anna seistä 1 tunti. Kaada pois lautaselle tihkunut neste ja huuhdo vihannekset varoen kylmässä vedessä. Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi, sekoita kaalin ja sipulin kanssa. Mausta ja kääntele mukaan jogurtti.
2. Penslaa kalat öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Ripottele päälle tilli.
3. Tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku