Tillissä paistettua meribassia

Meribassinkyljyksiä voit löytää hyvin varustetusta kalakaupasta. Ne sopivat mainiosti grillattavaksi.

Neljälle

  • 4 meribassinkyljystä
  • 1 tl rapsiöljyä
  • suolaa
  • 1 tl rouhittua roseepippuria
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua tilliä

Vihannekset

  • 1 lohko keräkaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl suolaa
  • 1 vihreä omena
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl murskattuja katajanmarjoja
  • 1 dl luonnonjogurttia

Valmistusohje

1. Vihannekset: Suikaloi kaali, leikkaa punasipuli renkaiksi. Laita ne vadille ja ripottele päälle suola. Laita päälle toinen lautanen, niin että vihannekset ovat painon alla. Anna seistä 1 tunti. Kaada pois lautaselle tihkunut neste ja huuhdo vihannekset varoen kylmässä vedessä. Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi, sekoita kaalin ja sipulin kanssa. Mausta ja kääntele mukaan jogurtti.

2. Penslaa kalat öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Ripottele päälle tilli.

3. Tarjoile vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!