Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettu ja marinoitu kala vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saat kalafileeseen erityisen hyvän maun, jos marinoit sen ennen paistamista. Anna kalan olla marinadissa sen aikaa, kun valmistelet vihannekset ja lisukkeet. Tarjoile lisänä kuohkeaa perunasosetta.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 luumutomaattia
  • 40 g sokeriherneitä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista sitruunan mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita sitruunamehu ja inkivääri marinadiksi, mausta mustapippurilla. Pane kala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

2. Laske tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Puolita ne ja paista tai grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Sulata voita kattilassa. Pyörittele sokeriherneitä voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuivaa kalafileet ja paista 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala