Paistettu ja marinoitu kala vihannesten kera
Saat kalafileeseen erityisen hyvän maun, jos marinoit sen ennen paistamista. Anna kalan olla marinadissa sen aikaa, kun valmistelet vihannekset ja lisukkeet. Tarjoile lisänä kuohkeaa perunasosetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 luumutomaattia
- 40 g sokeriherneitä
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista sitruunan mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita sitruunamehu ja inkivääri marinadiksi, mausta mustapippurilla. Pane kala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.
2. Laske tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Puolita ne ja paista tai grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Sulata voita kattilassa. Pyörittele sokeriherneitä voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuivaa kalafileet ja paista 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku