Paistettu ja marinoitu kala vihannesten kera
Saat kalafileeseen erityisen hyvän maun, jos marinoit sen ennen paistamista. Anna kalan olla marinadissa sen aikaa, kun valmistelet vihannekset ja lisukkeet. Tarjoile lisänä kuohkeaa perunasosetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 luumutomaattia
- 40 g sokeriherneitä
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista sitruunan mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita sitruunamehu ja inkivääri marinadiksi, mausta mustapippurilla. Pane kala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.
2. Laske tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Puolita ne ja paista tai grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Sulata voita kattilassa. Pyörittele sokeriherneitä voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuivaa kalafileet ja paista 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka