Uunissa paistettua ahventa wokattujen vihannesten kera

Tässä kotimainen kotiruoka kohtaa aasialaisen keittiön hienossa harmoniassa.

Neljälle

  • 2 isoa ahventa
  • karkeaa suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 tl voita

Wokatut vihannekset

  • 2 porkkanaa, mielellään erivärisiä
  • 2 salottisipulia
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Aloita vihanneksista. Kuori porkkanat, kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi paprika. Suikaloi porkkanat ohueksi.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese kalat, leikkaa pois evät ja suomusta kalat. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli, purista sitruunamehu ja hienonna persilja.

3. Täytä kalat sipulilla, persiljalla ja sitruunalla. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita päälle voinokareita. Paista uunissa n. 50 minuuttia. Kalojen sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Wokkaa vihannekset, ensin porkkanat ja sitten muut. Tarjoile vihannekset vastapaistettujen kalojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!