Uunissa paistettua ahventa wokattujen vihannesten kera
Tässä kotimainen kotiruoka kohtaa aasialaisen keittiön hienossa harmoniassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa ahventa
- karkeaa suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 1 sitruuna
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 tl voita
Wokatut vihannekset
- 2 porkkanaa, mielellään erivärisiä
- 2 salottisipulia
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Aloita vihanneksista. Kuori porkkanat, kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi paprika. Suikaloi porkkanat ohueksi.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese kalat, leikkaa pois evät ja suomusta kalat. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli, purista sitruunamehu ja hienonna persilja.
3. Täytä kalat sipulilla, persiljalla ja sitruunalla. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita päälle voinokareita. Paista uunissa n. 50 minuuttia. Kalojen sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Wokkaa vihannekset, ensin porkkanat ja sitten muut. Tarjoile vihannekset vastapaistettujen kalojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku