Sitruunasilli joulupöytään
Joulupöydässä on oltava sitruunasilliä. Tämä on hieman erilainen silli, jossa liemi on raikkaasti sitruunanmakuinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 liotettua sillifileetä
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1-2 sitruunaa, niiden mehu
- 2 rkl ohuita sitruunankuorisuikaleita
- ½ keltasipuli, renkaina
- ½ sitruuna, ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kunnes sokeri on liuennut. Lientä ei tarvitse keittää. Lado kerroksittain korianteria, sipulia, sitruunaa ja silliä lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.
2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
3. Paloittele silli, kaada päälle hieman lientä ja koristele juuri leikatuilla sipulirenkailla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti