Sitruunasilli joulupöytään

Joulupöydässä on oltava sitruunasilliä. Tämä on hieman erilainen silli, jossa liemi on raikkaasti sitruunanmakuinen.

Neljälle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • 1-2 sitruunaa, niiden mehu
  • 2 rkl ohuita sitruunankuorisuikaleita
  • ½ keltasipuli, renkaina
  • ½ sitruuna, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kunnes sokeri on liuennut. Lientä ei tarvitse keittää. Lado kerroksittain korianteria, sipulia, sitruunaa ja silliä lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.

2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele silli, kaada päälle hieman lientä ja koristele juuri leikatuilla sipulirenkailla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.