Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunasilli joulupöytään

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulupöydässä on oltava sitruunasilliä. Tämä on hieman erilainen silli, jossa liemi on raikkaasti sitruunanmakuinen.

Neljälle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • 1-2 sitruunaa, niiden mehu
  • 2 rkl ohuita sitruunankuorisuikaleita
  • ½ keltasipuli, renkaina
  • ½ sitruuna, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kunnes sokeri on liuennut. Lientä ei tarvitse keittää. Lado kerroksittain korianteria, sipulia, sitruunaa ja silliä lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.

2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele silli, kaada päälle hieman lientä ja koristele juuri leikatuilla sipulirenkailla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli