Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon punaviinimarinoitu silli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvä silli joulupöytään, viinin ansiosta kauniin tumma ja maukas.

Neljälle

  • 8 liotettua suolasillifileetä
  • 2 punasipulia ohuina viipaleina
  • 1 purjo ohuina renkaina
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl hyvää punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl murskattuja neilikoita
  • 1 tl rouhittuja maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Huuhdo, puhdista ja paloittele purjo suikaleiksi. Sekoita purjo, etikka, punaviini, vesi, oliiviöljy, sokeri, neilikat, maustepippurit ja laakerinlehdet marinadiksi ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Viipaloi sipuli ohuesti.

2. Leikkaa sillit viistoiksi viipaleiksi ja laita vadille tai kulhoon.

3. Kaada päälle marinadi, laita päälle sipulit. Anna maustua kylmässä ainakin yön yli.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli