Talon punaviinimarinoitu silli

Tämä on hyvä silli joulupöytään, viinin ansiosta kauniin tumma ja maukas.

Neljälle

  • 8 liotettua suolasillifileetä
  • 2 punasipulia ohuina viipaleina
  • 1 purjo ohuina renkaina
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl hyvää punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl murskattuja neilikoita
  • 1 tl rouhittuja maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Huuhdo, puhdista ja paloittele purjo suikaleiksi. Sekoita purjo, etikka, punaviini, vesi, oliiviöljy, sokeri, neilikat, maustepippurit ja laakerinlehdet marinadiksi ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Viipaloi sipuli ohuesti.

2. Leikkaa sillit viistoiksi viipaleiksi ja laita vadille tai kulhoon.

3. Kaada päälle marinadi, laita päälle sipulit. Anna maustua kylmässä ainakin yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!