Talon punaviinimarinoitu silli
Tämä on hyvä silli joulupöytään, viinin ansiosta kauniin tumma ja maukas.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 liotettua suolasillifileetä
- 2 punasipulia ohuina viipaleina
- 1 purjo ohuina renkaina
- 1 dl etikkaa
- 2 dl hyvää punaviiniä
- 1 dl vettä
- 1 tl oliiviöljyä
- 3 dl sokeria
- 1 tl murskattuja neilikoita
- 1 tl rouhittuja maustepippureita
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Huuhdo, puhdista ja paloittele purjo suikaleiksi. Sekoita purjo, etikka, punaviini, vesi, oliiviöljy, sokeri, neilikat, maustepippurit ja laakerinlehdet marinadiksi ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Viipaloi sipuli ohuesti.
2. Leikkaa sillit viistoiksi viipaleiksi ja laita vadille tai kulhoon.
3. Kaada päälle marinadi, laita päälle sipulit. Anna maustua kylmässä ainakin yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku