Kananpoika valkoviinikastikkeessa
Helppo tapa tehdä broilerista vähän juhlavampaa ruokaa, on tarjoilla se valkoviini-herkkusienikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 broilerin koipireisipalaa
- 1 dl kanalientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 tl rakuunaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- keitinliemi
- 2 dl kahvikermaa
- 100 g herkkusieniä siivuina
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta broileripalat ja ruskista ne pannulla ennen kuin siirrät ne pataan. Kaada päälle viini ja kanaliemi. Ripota rakuuna joukkoon ja keitä hiljaa kannen alla noin 35 minuuttia.
2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Paista herkkusienet nopeasti.
3. Kuullota voita ja jauhoja, kaada joukkoon siivilöity keitinliemi ja kerma, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja kääntele sekaan herkkusienet. Kaada kastike broileripalojen päälle ja tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka