Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sinappikastike ja roseepippurigraavattu lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohen graavaamiseen on varattava kaksi vuorokautta aikaa. Lisäksi lohi kannattaa pakastaa graavaamista edeltävänä päivänä, joten suunnittele aikataulu tarkoin. Viimeistelyyn ei sen sijaan kulu kauan - riittää, kun viipaloit lohen ja nostat pöytään!

4 annosta

  • 1 kg tuoreita lohifileitä
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl rouhittua roseepippuria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 5 rkl sinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa Worchestershire-kastiketta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl maustamatonta ruokaöljyä

Koristeeksi

  • salaatinlehtiä
  • 4 sitruunanlohkoa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pane lohi pakastimeen vuorokausi ennen graavaamista. Fileoi lohi, älä poista nahkaa. Leikkaa ja poista kaikki suuret ruodot. Voit toki ostaa lohen myös valmiiksi fileoituna kalatiskiltä.

2. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos fileiden pintaan. Ripottele toisen fileen pinnalle runsaasti tilliä ja nosta päälle toinen filee pyrstöosa alemman fileen pyrstöosaa vasten. Pane fileet esimerkiksi paistopussiin. Sulje pussi ja pane se jääkaappiin. Pyöräytä pussi ympäri muutaman kerran graavaamisen aikana. Varaa graavaamiseen kaksi vuorokautta.

3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, Worchestershire-kastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää joukkoon öljy vähän kerrallaan, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.

4. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet neljälle leikkelelautaselle. Koristele salaatinlehdillä. sitruunalla tillillä. Jos olet näppärä käsistäsi, voit leikata nahasta ohuita viipaleita ja paistaa ne koristeeksi. Tarjoile sinappikastike erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi