Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavattu lampaansatula sinappikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muista pakastaa liha kaksi vuorokautta ennen graavausta eli tuoresuolausta. Tämän jälkeen liha marinoidaan parin tunnin ajan ja lopulta graavataan kaksi vuorokautta. Valmistaminen vie aikaa, mutta on erittäin yksinkertaista. Ruokalaji on ajateltu alkuruoaksi.

Kahdelletoista

  • 1 kg viimeisteltyä lampaansatulaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • ½ tl salviaa
  • ½ tl meiramia
  • ½ tl timjamia
  • ½ dl konjakkia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike

  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • worchestershirekastiketta
  • raastettua piparjuurta
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Hiero öljy ja konjakki sulaneen lihan pintaan ja anna lihan levätä muutama tunti.

2. Sekoita 1 rkl suolaa sokerin ja mausteiden kera. Hiero maustesekoitus lihaan ja kääri liha tiukasti kelmuun. Laita paketti jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

3. Sinappikastike: Raasta piparjuuri. Sekoita munankeltuainen, sinappi ja 1 tl suolaa. Lisää öljy ohuena norona samanaikaisesti sekoittaen. Lisää konjakki ja pirskauta hieman worchestershirekastiketta mausteeksi, sekoita mukaan piparjuuri. Kokeile varovaisesti maun mukaan, minkä verran mausteita haluat kastikkeeseen.

4. Puhdista liha mausteista ja leikkaa se niin ohuiksi ja siisteiksi siivuiksi kuin pystyt ohuella, terävällä veitsellä. Tarjoile sinappikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta