Sinappisilli
Kaada sinappikastike päälle juuri ennen tarjoilua. On mukavampaa, kun säilötyn sillin maun erottaa pohjalta.
Neljälle sillifileelle
- 4 sillifileetä
- 2 ½ rkl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 tippaa HP-kastiketta
- 2 tippaa worchestershirekastiketta
- 1 ½ rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 nippu tilliä
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worchestershirekastike, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy hiljalleen samalla voimakkaasti sekoittaen. Hienonna tilli ja sekoita mukaan.
2. Paloittele sillifileet viistoiksi paloiksi ja laita ne vadille. Kaada päälle sinappikastike.
3. Hienonna munan keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Asettele munahake raidoiksi sillin päälle, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku