Grillattua graavilohta hovimestarinkastikkeella
Graavilohikastiketta ei vain tarjoilla graavatun, kylmän ja halstratun lohen kera, vaan myös äyriäisten ja matjessillin kera. Tanskalaiseen versioon tulee myös munankeltuaisia, jotkut lisäävät kastikkeeseen konjakkia tai hunajaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- 1 ½ dl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 15 karkeasti murskattua valkopippuria
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
Kastike
- 1 rkl sinappia
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl kidesokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 dl rapsiöljyä
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja tilli. Kaada puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset päälle, kaada niiden päälle loput mausteseoksesta. Laita jääkaappiin 4-5 tunniksi, kääntele pariin kertaan.
2. Raaputa mausteseos pois, grillaa kyljyksiä pari minuuttia molemmin puolin.
3. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka vispilällä.
4. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kääntele viimeiseksi mukaan tilli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka