Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua graavilohta hovimestarinkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavilohikastiketta ei vain tarjoilla graavatun, kylmän ja halstratun lohen kera, vaan myös äyriäisten ja matjessillin kera. Tanskalaiseen versioon tulee myös munankeltuaisia, jotkut lisäävät kastikkeeseen konjakkia tai hunajaa.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 1 ½ dl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 15 karkeasti murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna

Kastike

  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 dl rapsiöljyä
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja tilli. Kaada puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset päälle, kaada niiden päälle loput mausteseoksesta. Laita jääkaappiin 4-5 tunniksi, kääntele pariin kertaan.

2. Raaputa mausteseos pois, grillaa kyljyksiä pari minuuttia molemmin puolin.

3. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka vispilällä.

4. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kääntele viimeiseksi mukaan tilli.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi