Sinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa
Kokeile keittiömestari Sami Tallbergin merellistä sinisimpukkareseptiä. Simpukat voi tarjoilla esimerkiksi vaalean maalaisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 3 kg sinisimpukoita, puhdistettuna
- 4 sipulia, hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 plo valkoviiniä
- 2 sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori ohuena suikaleena
- 1 appelsiinin mehu
- ½ appelsiinin kuori ohuena suikaleena
- 2 limen mehu
- ½ limen kuori ohuena suikaleena
- 2 fenkoli, viipaloituna
- 4 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
- 1 nippu hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1.Puhdista simpukat.
2. Hienonna sipuli, purista valkosipulin kynnet ja viipaloi fenkoli.
3. Kuumenna iso kattila savuavan kuumaksi, laita kaikki ainekset ruoanlaittovalmistetta ja persiljaa lukuun ottamatta sinne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.Laita kansi päälle. Anna simpukoiden kypsyä voimakkaalla lämmöllä, kannen alla välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia riippuen lieden tehosta, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Poista simpukat, jotka eivät ole auenneet.
5.Lisää joukkoon ruoanlaittovalmiste ja persilja ja kiehauta vielä nopeasti.
6. Tarjoile esimerkiksi vaalean maalaisleivän kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka